Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Gnörk

Publicerad 2016-09-29 09:19:30 i Allmänt,

Men det är väl då själva fa… Imorse steg solen upp över trädtopparna på andra sidan järnvägen när jag kom ut från duschen. Hela filmen var rosaröd och jag kände livsandarna vakna till. Det kan ha berott på kaffet också, men antagligen var det en kombo.

Det dröjde dock inte lång stund innan solen försvann och de regntunga skyarna drog in igen. Livsandarna gick och la sej och katten likaså. Jag bestämde mej för att stanna hemma idag (inte på grund av vädret utan på grund av måendet) men så fick jag dåligt samvete och gick ändå. Pliktrogen in i benmärgen!

Så nu sitter jag här igen, lyssnar på oväsendet från gatan och mår dåligt. Men kvinnan jag har kallat in får i alla fall sin utredning, förra gången uteblev tolken så jag vill verkligen att hon ska få ta sin tid idag.

Dessutom brottas jag med dilemmat om huruvida jag ska åka upp till Grönan imorgon eller inte. Ett av favoritbanden, Madness, spelar. Och jag vill hemskt gärna se dem. Men stå ute, eventuellt i regn, och lyssna på musik under bar himmel är inte så smart när man redan mår risigt. Dessutom, jag måste ju jobba hela dagen, tänk om de stängt grindarna och parken är full när jag väl kommer upp? Dessutom vill jag ju gärna åka hem efteråt, och det går ett sent tåg så det funkar men då ska man ta sej dit också.

Och jag vill ju träffa vännerna. Jag klarar inte av att reda ut just nu hur jag ska göra. Men jag måste bestämma mej innan kvällen, har jag bestämt!

På tal om kvällen så har jag ju egentligen en inredningskurs på IKEA ikväll också men den har jag avbokat. Jag orkar helt enkelt inte åka ut dit och vara engagerad. Det tar ju dessutom eoner med tid att ta sej hem efteråt med bussar och byten och allt vad det är. Jag borde börja köra bil, men då ska man ha råd att ha en också!

Mamma Mia vilken muntergök jag är! Men regn, kyla och dåligt mående är inga humörhöjare. Jag måste komma ur den här fällan! Och jag borde klippa mej.

Regntunga skyar

Publicerad 2016-09-28 12:28:55 i Allmänt,

Sitter på jobbet med fönstret öppet. Det är ett himla liv på gatstumpen nedanför, bilar som backar och kör framåt, bilar som piper och ungdomar som tjoar (borde inte dom sitta inne på lektionerna nu?!) och dessutom något som låter som en jättehammare längre bort. Och så droppandet från regnet som bara fortsätter att falla.

 

Jag förstår inte att man kan lura sej själv så totalt men jag blev förvånad när jag vaknade av regnet i natt. Regn? Men… det är ju sol hela tiden numera. Varför regn? Nåja, jag antar att det är bra för potatisen som pappa brukar säga. Eller något annat jordbruksrelaterat.

 

Lite sur är jag för jag har börjat klä av balkongen sommarutseendet. Jag tänkte dammsuga mattan igår men så orkade jag inte. Nu ska det fortsätta regna i några dagar så det där med dammsugning kan jag ju slå ur hågen tills mattan är torr igen. Inte bra! Det är både björkfrön och blomjord på den nu. Och spindelväv. Min balkong verkar ha varit ett spindeltillhåll under sommaren. Tur inte dottern vet om det… Eller tillhåll, det kan ju ha varit en enda stor och energisk spindel också. Men det borde man väl ha sett?

 

Jag sitter och väntar på att klockan ska bli dags för utredning. På jobbet är det kav lugnt, de flesta nya är på kurs i Norrköping och det märks. Jag kan längta tillbaka till då när vi var en betydligt mindre enhet. Anonymiteten är så mycket större ju fler vi är.

 

Bäst av allt med kursen är att min rumskompis är där så jag får ha mitt kontor för mej själv. Ursäkta, vårat kontor heter det. Jag har inte riktigt vant mej vid att dela rum. Även om min rumskamrat är en otroligt ickestörande person. Nästan för mycket av raka motsatsen. Jag känner mej ofta som en bullrig och klumpig elefant…

 

Avbruten av pratsamma kollegor och sen utredning och på det lunch. Verkar som att det här inlägget inte skriver sej själv direkt!

 

Nu är det i alla fall lugnt på gatan utanför, men här inne yr städerskan runt med dammsugaren så läget är detsamma, bara det att oljudet kommer från annat håll.

 

Utredningen var trevlig förresten, vi skrattade alla tre jag hade tolk med på telefon). Känns skönt att kunna ha lite trevlig också mitt i allt det tunga vi pratar om.

 

Men sen fick jag ont i magen efteråt. Ja inte av utredningen, tror jag inte i alla fall. Tänkte först gå hem men ångrade mej och håller ut en stund till, det kan ju gå över.

 

Nu är det i alla fall dags att skriva beslut igen… Suck! Lust och ork saknas. Hela tiden!

Söndag

Publicerad 2016-09-18 13:50:23 i Allmänt,

Det är söndag och jag känner mej... ganska nere. Längtar efter barnbarnet och vet inte alls när vi kan ses igen. Det verkar ha blivit ett hack i kommunikationen mellan föräldrarna nu igen. 
 
Jag oroar mej över ekonomin (nu igen!) och vet inte hur jag ska få ihop allt. Helt i onödan, för hittills har jag ju lyckats trots en hel del oväntade utgifter. Men det sitter djupt!
 
Lite seg också efter en afton på stan. Det var Kulturnatt och jag tog med dottern och Lillsonen ut på en runda. Vi besökte Domkyrkan, bibblan, några butiker, Slottet och Karlsg2. Lillsonens far dök också upp efter ett tag och hängde på. 
 
Tydligen var ingen av ungarna så förtjusta i att vara ute så stämningen sjönk med tiden. Dessutom var det bråkigt och stökigt ute med en massa bråk. Polisen stängde av en gata bl a. 
 
Nästa år åker jag nog ner själv! Då kan jag gå vart jag vill, gräva bland utsållade böcker på bibblan i godan ro osv. Men två böcker hittade jag trots allt. 
 
Eftersom exet dök upp blev det ingen extra övernattning för Lillsonen så jag och dottern kom hem själva. Hon gick och la sig och jag satt uppe en bra stund. Åt godis och tänkte. Och la upp bilder på Instagram. 
 
Sov länge idag med och tänkte ge mej ut på en långpromenad men fastnade framför programmet Tro, hopp och kärlek istället. Inte för att det gjorde något för min förbränning eller fick färre tankar att snurra i huvudet... Men jag gillade det förra omgången det gick och det verkar lovande nu med. Men kan nåt med Mark Levengood gå fel? 
 
Jag skulle ju kunna gå ut nu men snart är det tvättstugedax så jag avvaktar. Det saknas driv och lust. Och imorgon är det en helt vanlig måndag igen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela