Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Tillfreds

Publicerad 2016-07-28 13:03:35 i Allmänt,

Det är torsdag, fjärde och sista veckan på semestern. Och här sitter jag och mår jättebra! Det trodde man inte. 
 
Nej, jag ser inte fram emot att gå till jobbet på måndag. Någon måtta får det väl vara! Men jag ska testa en ny strategi och jag hoppas den ska funka. Jobbet ska få bli "bara ett jobb". När jag engagerar mej och vill så mycket mer än ledningen så är det ju självklart att jag blir besviken. Jag har inte längre den rollen i organisationen och nu tänker jag hålla mej till det, jag jobbar enbart för att få min lön. That's it! Och i teorin känns det klockrent.
 
Och nya chefen är ju på ingång så det KAN ju bli förändringar. Och jag hittar ständigt nya jobb att söka, även om jag slarvat med ansökningarna under semestern. Men några ska iväg idag. 
 
Dessutom ska jag snart ha semester igen. En överraskning som jag inte riktigt vågar tro på riktigt än. Jag och Lillsonen har fått en resa till Gran Canada av dottern. Vi åker den 25 augusti för en veckas sol och bad. Det är så överväldigande att jag inte riktigt kan ta in det. 
 
Jag var in på Lagerhaus i förrgår och stod då och fingrade på en palmljusstake. Funderade på att köpa den enbart för att få in åtminstone en liten ynka palm i mitt liv men avstod. När dottern sen kom hem på kvällen avslöjade hon resan. Jag kommer få mitt lystmäte av palmer!
 
Nu ser jag fram emot att berätta för Lillsonen! 
 
Storsonen åker till Prag imorgon så honom träffade jag igår, han behövde skriva ut biljetter och sånt. Dottern och jag var på stan för hon behövde fixa pass. Vi lunchade ihop och som vanligt slås jag av hur trevligt det är att umgås med sina barn! 
 
Hos Polisen träffade jag på min gamla chef S och hans fru G. Underbara människor som verkligen bidrog till att göra mej till den jag är idag. Jag var bara 17 år när jag började jobba i deras fotolabb och jag önskar än idag att jag lätt S råd att bli fotograf. 
 
Idag har äntligen nya telefonen landat, ska hämta den på posten sen. Och så ska jag röjs lite här så det blir lite ordning och reda. Jag har lite mailfix att ta itu med och lite sånt där jag bara skjutit upp. 
 
Bra vore ju också om det kunde dyka upp någon slant extra nu när jag behöver lite fickpengar o Spanien men, men...
 
Nu ska jag anmäla mej till en guidekurs för Domkyrkan. Går det som det ska kommer jag guida grupper i kyrkan till våren. Skoj! 
 
 

Kväller

Publicerad 2016-07-25 22:21:29 i Allmänt,

Klockan är strax efter tio men det är inte ett dugg svalare. Det har inte kommit en droppe regn och åskan har inte hörts av alls. Kanske imorgon säger meteorologen och sen visar de bilder från Medborgarplatsen (cirka tio mil bort) där det regnat så mycket att det var rena syndafloden som rann ner i t-banan. 
 
Jag kommer tänka tillbaka på den här värmen i vinter, och då kommer jag längta mej blå efter den. Det är olika det där.
 
Jag håller tummarna för att min nya mobil landar imorgon och klänningarna jag har beställt. Och jag hoppas överleva bankbesöket jag lovat dottern att göra. Annars får det bli som det blir imorgon också. Ljuva semestertid! 
 
Jag har gjort vissa överenskommelser med mej själv och just nu känns det finfint. Jag hoppas jag kommer fortsätta sätta mej själv i första rummet även framledes. Ja, eller fortsätta försöka... 
 
Nu läsa och sen MÅSTE jag få sova i natt!
 
 

Farmor

Publicerad 2016-07-25 14:53:38 i Allmänt,

Min farmor föddes 1923, tyvärr är hon borta sen många år. Hon blev bara 63 år och sa alltid "jag hoppas jag bara dör, knall och fall", och det gjorde hon. Stående på trappan utanför min fasters lägenhet i Tensta. Hon log mot fastighetsskötaren och sen dog hon. Och jag saknar henne ännu. Även fast jag vet att hon är här med mej ändå. 
 
Idag är det hennes födelsedag. Grattis älskade farmor! 
 
Jag sitter mest på balkongen och flämtar i värmen som vanligt. Jag har förvisso både diskat och rensat i väsksamlingen men jag saknar ork för att hålla på någon längre stund. 
 
Pratade med föräldrarna en stund också. De hade försökt ringa under telefonens dödläge igår så jag kände att det var på sin plats med ett livstecken. 
 
Nu har vi styrt upp övernattning för Lillsonen på fredag så jag kan gå ut och dricka öl med hans far. Dessutom bokade vi in en tripp till Arboga när de har medeltidsfestival där. Bra, lite att se fram emot. 
 
Har ju en kidnappningsöverraskning i slutet på månaden att se fram emot också. Dottern har nåt ess i rockärmen för mej och Lillsonen. Vi måste bara fixa ledigt. Så jag hoppas jag har semesterdagar kvar och att skolan ger klartecken för Lillsonen. 
 
Jag har inte en susning om vad hon har i kikaren. Kan inte ens gissa...
 
Nåja, om jag skulle ta och dammsuga balkongen och sen roa mej med ännu en kalldusch. Jag hoppas verkligen regnet och åskan hälsar på sen. Bara för att göra det lite friskare i luften.  Sen får de gärna ge sej av igen. 
 
Aldrig är man riktigt nöjd...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela