Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Lördagskväll

Publicerad 2016-01-30 19:50:25 i Allmänt,

Väntar på att håret ska torka efter blonderingen. Sen är det dax att ha i röd hårfärg igen. Sist jag färgade håret slängde jag i alldeles för mörk röd. Så nu fick det bli lite blondering innan rödfärgen. Förhoppningsvis blir det bra... 
 
Annars har det inte hänt mycket i mitt liv. Som vanligt. Men jag har iallafall hämtat ut och ramar in min nya tavla. Och jag har varit dotterns sällskapsdam på stan. 
 
Jag har några saker till på attgöra-listan men dagen är ju inte slut än. 
 
Börjar känna ett sug efter att gå ut, träffa folk, socialisera. Antar att det hänger ihop med att det ljusnar. Imorse hörde jag hur fåglarna kvittrade utanför fönstret.
 
Men under natten har stormen Tor ramlat runt så en ljuslykta på balkongen hade vält och mitt ena bambujalusi låg nere på gården. Hoppas innerligt att det är över nu. Gillar inte blåst!
 
Nåja, lite mer färg i håret och sen får jag se vad jag mer ska hitta på. Lite rastlös!
 
 
 

Sjuk

Publicerad 2016-01-29 12:37:40 i Allmänt,

I tisdags gick jag hem vid tre. Huvudvärken var helgalen och när jag kom hem sov jag till halv sex innan det var dax att gå på födelsedagskalas. 
 
I onsdags började jag nysa efter lunch. Lite irriterande men inget dom hindrade jobbandet direkt. Jobbade till och med över en halvtimme eftersom ett Zumbapass var inbokat halv sex. 
 
Efter zumban började snoret rinna, näsan kittla och jag nös hejdlöst mellan varven. Inget konstigt i sej, min näsa brukar bete sej underligt efter ett träningspass. 
 
Efter att ha tillbringat natten mot torsdagen snorades och harklade och nysandes (tur jag är singel) så gick jag upp på torsdag morgon för att äta frukost. Fattade efter en stund att jag hade feber. Och näsan fortsatte rinna...
 
Stannade hemma, gick och la mej igen och sov bort hela dagen. Släpade mej till ICA och överlevde sen ett pass i tvättstugan också. Och idag, so far, mår jag bra igen. 
 
Nu har jag bara varit uppe i en och en halv timme förvisso och bara suttit stilla i fåtöljen i princip men kroppstempen känns normal. Skönt! Näsan är också okej, lite kittlig men torrlagd. 
 
Så om några timmar blir det ett nytt träningspass. Få se hur jag mår efter det då? Men nu är det ju iallafall ledigt i två dagar. 
 
Typiskt att bli sjuk när det äntligen känns kul på jobbet igen. Jag får bara sitta och fatta mallbeslut och jag slipper ha kontakt med folk. En hel månad får jag jobba för "dom andra", och det passar mej perfekt! 
 
Nu ska jag torka kattspya och vika tvätt. Oh, the glamour!!

Ännu en helg

Publicerad 2016-01-24 20:36:34 i Allmänt,

Och vips blev det söndag afton. Varför o hela friden går helgerna så himla fort alltid?! 
 
Nåja, jag har haft en jättebra helg trots allt. Så förhoppningsvis har jag laddat batterierna så pass att energin räcker några dagar in i veckan. Och med nya arbetsuppgifter kanske t o m arbetsveckan kan generera lite energi som omväxling. 
 
Gårdagen var ju äventyrsdag för mej. Ovanligt att vara ute på vift alldeles på egen hand. Men jag kom både dit jag skulle och hem igen utan problem. Där ser man! 
 
Eftersom True hade försovit sej blev det hämtning med bil på centralen och det var ju inte helt fel. Sen hade vi en heldag på Formexmässan. Vi åt godis, vi pratade, tittade på en massa fina (och en del fula...), pratade, gick, gick, gick och pratade. Lunchade och pratade lite till. Fick ett glas vin på ett ställe och en flaska Muminvatten på ett annat. 
 
När jag blev avsläppt på stationen igen hade jag sån tur att nästa tåg hem skulle gå om tjugo minuter. Smidigt! 
 
Det var hemskt skönt att komma hem sen, genomfrusen efter en halvtimmes väntan på bussen som valde att åka ifrån mej. Så det blev en lugn afton i mjukiskläder tillsammans med katterna. 
 
Idag fick det bli slappardag i ensamheten och tystnaden. Otroligt vilsamt! Och energiladdande som sagt. 
 
Nu tar jag ett djupt andetag, håller andan och slänger mej handlöst in i helt nya arbetsuppgifter och inte mindre än tre nya datasystem. Hoppas det ska få mej att trivas bättre. Och hoppas jag får jobbet som jag sökte idag. Hoppas!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela