Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Midsommardagen

Publicerad 2016-06-25 19:42:41 i Allmänt,

Det är lite dagenefter-känsla trots att gårdagen enbart innehöll fyra snapsar i alkoholväg. Sov till tolv när mams ringde för att tacka för igår. De undrade om jag ville följa med på en utflykt men jag passade på det. Rejält varmt och en bil utan AC funkar inget vidare när man är konstant varm. 
 
Storsonen kom över och hjälpte till att äta upp resterna efter gårdagens middag och dottern som kom hem halv tolv idag var också i ätbart skick. Dessutom trillade Lillsonen in för att hämta lite grejer. Mysigt med alla samlade!
 
Jag funderar så smått på en PW men trots att klockan är halv åtta är det fortfarande rejält varmt ute. Jag vill ju inte få värmeslag.  Men jag vill å andra sidan inte ha min "vägbula" mitt på magen kvar heller. Ah, alla dessa val!
 
Jag har söndagsfeeling och blir lika glad varje gång som jag inser att jag inte behöver gå till jobbet imorgon. Lycka! Tror jag ska ta mej ut till IKEA istället och kolla in rean. Bordet jag vill ha i badrummet är tokbilligt just nu så jag borde slå till. 
 
Storbarna åker till Sthlm över dagen imorgon för att öerraskningsfira sin far som fyllde 50 häromdagen. Och Lillsonen har pappavecka. Konstigt och ovanligt nog har jag en helt ledig dag för mej själv. Man häpnar! Och vill göra så mycket. 
 
Nu ska jag kolla om balkongen är sittbar. Jag har en bok som är halvläst och jag känner att jag nog ska ta itu med den igen. Jag blir bara så trött på huvudpersonen hela tiden. 
 
 

Långvecka

Publicerad 2016-06-21 19:17:44 i Allmänt,

Jag begriper inte hur två arbetsdagar kan kännas som en vecka! Och det är två dagar kvar att jobba innan ynka tre dagars ledigt. Måste kolla om jag kan flexa ut efter mitt expeditionspass på torsdag. Måste ju städa en smula innan fredag. Men mer än en smula blir det inte!
 
Det har, trots segheten, varit en helt okej dag. Jag blev förbannad på en tolk som inte gjorde sitt jobb bara. Men annars har jag fått träffa min nye chef. Det verkar åtminstone vid första anblicken vara en redig karl. Jag kom ihåg att posta vykortet till barnbarnet och jag tog en extrarast tillsammans med dottern innan hon åkte till jobbet. 
 
Dessutom gick jag både till och från jobbet. Man häpnar. Men oj vad onödigt mycket uppförsbacke det är hem. 
 
Sprang på en snubbe från förr också. Han hejade på mej förra veckan vilket gjorde mej rätt förvånad. Vi jobbade ihop på bibblans café i mitten på 80-talet. Sen har han varit rätt väck under många år. Men nu verkar han vara ren igen. Vi hann prata lite gamla minnen. Skoj! Men det har ju hänt en hel del sen 1985!!
 
Nu ska jag plocka in de vädrade sängkläderna, bädda rent, diska och slutligen tvaga min lekamen. Ser fram emot att krypa ner i sängen om en stund, rena svala lakan och en ren kropp. Det gäller att njuta av de små tingen.
 
 
 
 

Balanserad

Publicerad 2016-06-20 18:33:31 i Allmänt,

Jag har inte haft en magisk måndag men jag har haft en balanserad dag. 
 
Jag gick till jobbet i solskenet och när jag kom fram sorterade jag mina ärenden. Jag kunde fatta beslut i några och jag kunde påbörja ett beslut i ett krångelärende. Lättnaden!
 
Sen blev det indisk lunch tillsammans med dottern och inköp av en ring och en sjal på Indiskas extra-REA. Man tackar! 
 
Eftermiddagen kröp iväg och det blev föredömligt snabbt dax för hemgång. Då hade jag hunnit rodda med alla kvitton hit och dit som jag ska ha ersättning för och pratat medicin med min Previa-doktor också. 
 
Känner mej oväntat uppåt när det gäller framtiden efter samtalet med doktorn. Hon bad mej fundera på om vi ska dra ner på dosen framöver för att till slut ta bort den helt. Medicinfri, vilken dröm. Jag är inte redo än och jag tänker inte ta några drastiska beslut men i sinom tid...
 
Så har jag styrt upp med den motvilliga midsommarmiddagen. Dom inbjudna verkar iallafall nöjda. Och innan maten blir det nog nån utflykt till nåt firande också. Så snaps, sill och färskpotatis blir det innan alla inbjudna försvinner till sitt. 
 
Undrar om jag ska ta en blomplockarpromenad för mej själv när alla gått hem. Vem vet, blommor under kudden kanske funkar?
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela