Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Sovning

Publicerad 2016-08-20 12:39:40 i Allmänt,

Jag vaknade åtta, var upp och...  pudrade näsan... Och så kröp jag ner under täcket för att vila ögonen en stund till. Jag vaknade halv tolv! Jag var väl trött antar jag. Och då har jag ändå sovit gott de senaste två nätterna. Fullmånen till trots. Fantastiskt!
 
Men varför drabbas jag alltid av dåligt samvete när jag sover länge? Den där jävla Luther förstås. Jag är ju faktiskt ensam hemma och jag har inget inplanerat. Och ändå, sov du ända till halv tolv?!
 
Nåja, nu är jag vaken och uppstigning. Och jag har ätit frukost och sjungit allsång med Lotta på Liseberg. Ibland förvånar man till och med sej själv! Men jag har ju nyss gjort slut med Ernst så under KAN hända. Jag som älskat Ernstans program sen han först dök upp i rutan. Men nu funkar det bara inte, det är som om han blivit en parodi på sej själv. Men alltså, jag tänker inte byta Ernst mot Lotta,  det råkade bara bli så nu...
 
Inga planer idag alltså. Solig lördag men jag tror jag ska göra lite förberedelser inför GC innan dottern slutar och det blir dax för mat.  Vill ju inte vara ute i sista sekunden. Har ju lite piff och fiff och strykning att ta itu med bland annat. 
 
Min förbannade högeraxel har börjat krångla igen så det är bäst att göra det man ska innan den lägger av. Tycker sprutan jag fick borde ha effekt längre än så här. Hoppas det bara är tillfälligt. När vi kommer hem frän GC måste jag verkligen ta itu med att börja röra på mej igen. Både på grund av vikten och rörligheten. 
 
Men först GC!
 
 
 
 

Besvär

Publicerad 2016-08-16 13:55:00 i Allmänt,

Jag avskyr att be om hjälp! Jag struntar hellre i vissa saker än ber om hjälp. Knasigt, jag vet. Men jag vill inte vara till besvär. Och jag tror många erbjuder sin hjälp för att andra ska se och höra vilka goda människor de är men egentligen har de ingen lust när det kommer till kritan. 
 
Nåja, för utlandsresan behövde jag låna en väska. Jag får den levererad idag. Egentligen skulle leverantören kommit hit idag för att gratulera Lillsonen men eftersom jag har hosta väljer de att avstå fikan. Men väskan kommer ändå levereras. Och jag ångrar så att jag bad om det... Både lånet och leveransen. Jag har ju förstått att det är till besvär. 
 
Och sen följetongen, 50-årsdagen. Allt jag önskar mej är för dyrt, hur hemsk känner man sej inte då? Fröken Hagalen?  Men hur ska jag veta vad folk har för budget? Och jag har lagt mej på den nivån som andra fått för och jag varit med och betalat för... 
 
Men nu har plötsligt mitt fylla år blivit till ett stort besvär för flera inblandade. Och så vill jag så klart inte att någon ska behöva känna. Nu vill jag inte fira alls! Men säger jag det blir det ju bara mer grej av det. Jag vill inte!
 
Tänk att jag inledningsvis hade tänkt mej en stor och glad fest. Fy fan, jag önskar vi var bortresta den dagen. Jag längtar till dagen efter...
 
Så nu sitter jag här och är ledsen och känner mej tillplattad. Jag har ordnat överraskningskalas, gjort klippböcker, diktat, hållt tal, letat perfekta presenter, pyntat och dekorerat, diskat och burit. Så där som man gör för sina närmaste. Men åt det andra hållet är det bara besvär att ens komma på något att köpa åt mej. 
 
Och så känner jag mej fånig som tar åt mej så. Jag skyller på att hostan tar knäcken på mej om nätterna, att huvudet mullrar och att kroppstemperaturen är några snäpp förhöjd. 
 
Bra kvinna reder ju, som bekant, sej själv!
 
 

Paketera

Publicerad 2016-08-15 18:19:13 i Allmänt,

Så himla trött! Gör mitt bästa för att inte ge efter för tupplurslängtan. Så himla less på hostan, men den är iallafall borta på dagen nu. Jag hoppas och ber att det innebär att natthostan är på avtagande också. Men min rumskompis kom tillbaka idag, efter semestern, och hon är genomförkyld. Få se om jag har nåt bra motstånd mot dom bacillerna. 
 
Idag är det dan före tonårsdagen så jag borde ta mej samman och slå in den unge mannens presenter. Vi firade i lördags med mormor och morfar och resten av familjen. Imorgon kommer morbror och moster. 
 
Och sen är det upprop på onsdag! Inleddes inte sommarlovet typ nyss? Nåja, det är ju lite sensommarkänsla nu så det är väl dax. Och vi har redan hunnit äta årets kräftor och det brukar ju infalla ungefär samtidigt som skolan åter slår upp portarna. 
 
Antar att när vi kliver av planet och ut i natten på Arlanda efter semestertrippen till GC så kommer höstkänslan vara ack så påtaglig. Inte för att jag har något emot hösten, tvärtom, men jag har inte tröttnat på sommaren än!
 
Inne på tredje arbetsveckan efter semestern och idag började nya chefen. Välkommen! Hoppas han har så mycket pondus som jag hoppas och att hans nypor är hårda men rättvisa. Det är så himla rörigt nu. Och jag har bett om nya ärenden i två veckor nu utan att det händer så mycket. 
 
Och innan semestern ska jag förhoppningsvis hinna ha ett lönesamtal. Det kan minsann bli intressant. Det har ju onekligen hänt en del sedan september förra året. Intressant att se om man får någon cred. 
 
Nej, slå in paket var det och sen kanske vila ögonen en stund. Kanske.     

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela