Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Vilohelg

Publicerad 2017-03-19 15:48:56 i Allmänt,

Jag har inte socialiserat alls i helgen. Efter första jobbveckan på nya stället behövde jag ett par dagar utan någon som helst utifrånstimulans. Och det har gett resultat, nu känns det som att jag har samlat ihop mej igen. Och själen verkar ha hittat tillbaka. 
 
Det känns konstigt att kliva in i ett nytt sammanhang. Och att det bara har gått en vecka sedan jag lämnade mitt gamla. Slängde avskedsblommorna igår och tänkte först att det var en hållbar bukett om stått sej i två veckor men det var ju lite felräkning där. Tid är en konstig grej! 
 
Jag börjar få koll på vad folk heter nu, vad dom jobbar med och vad jag ska göra. Jag har blivit väl omhändertagen, jag har eget rum och jag har ett öppningsbart fönster. Tyvärr finns det en baksida också vilket innebär att jag bör börja söka nytt jobb redan nu och så hade jag väl inte riktigt föreställt mej det hela. Önskar att den föregående chefen gett lite mer info under intervjun. Nu avbröt vi ju den mer eller mindre och att ställa frågor till en person som bara sitter och gäspar rakt ut hela tiden och som dessutom klart säger att en anställning inte kan komma på fråga om man inte kör bil känns ju som slöseri med tid. 
 
Nåja, det är som det är och jag kommer aldrig ångra uppsägningen från Verket! Nu måste jag bara hitta ett nytt jobb där alla bitar faller på plats. Men jag har iallafall nästan tolv månader på mej. Även om jag hade hoppats kunna ligga lågt med det ett tag till. 
 
Men medan jag har haft en överlastad hjärna och enbart kunnat tänka och drömma om arbetsrelaterade saker har våren tagit ett jätteskutt framåt. Dottern har fått en egen lägenhet och det är bestämt att barnbarnet kommer till stan nästa helg. Just nu är alltså livet riktigt lättlevt! Om man bortser från min onda tumme och trilskande axel. Men man kan väl inte få allt på en gång kanske? 
 
Life is good! Och nu ska jag handla...
 
 
 
 

Kvinnodagsdagen

Publicerad 2017-03-08 10:06:23 i Allmänt,

Igår frös jag så jag skakade när jag kom hem efter jobbet. Var tvungen att hoppa av vid ICA och handla mat och även om jag bor nära butiken kändes det som att jag gick i all evighet innan jag väl landade hemma. Det var yrsnö, nordanvind och kallt som fan.

Jag blev inte varm igen på hela kvällen. Och snön bara fortsatte att falla ymnigt. Den faller nu med men inte lika kraftigt. Skitväder! Hur kunde jag välja att bli född på denna kalla plats?!

Jag var dessutom ordentligt trött igår när jag kom hem, la mej i soffan en stund och gubbsov. Invirad som en kåldolme i både kofta och filt. Struntade till och med i tvättstugan, det hör inte till vanligheterna! Oroade mej för att jag var på G att bli sjuk. Det skulle inte vara lämpligt just nu men å andra sidan brukar det ju vara just då man blir sjuk. Men jag mår fortfarande bra. Även om situationen är helt omvänd idag, jag håller på att smälta bort här på jobbet. Elementen är på för fullt och folk fryser ändå. Folk alltså, jag håller på att brinna upp. Varför fungerar inte lagom vad gäller temperaturen?!

Mår bra är förresten en sanning med modifikation. Jag är konstig i magen. Det är väl inte så oväntat kanske, mycket som händer nu med avslut på ena stället och uppstart på nästa. Jag tycker inte jag är orolig men min mage hävdar motsatsen. Dessutom har jag galet ont i min högra tumme nu igen, detta trots kortisonsprutan för inte alls länge sen. Sprutan brukar ju vara en befrielse men den här gången blev jag aldrig helt smärtfri och smärtan har tilltagit succesivt hela tiden. Hade telefontid med doktorn imorse och nu ska vi röntga tummen för att se hur den ser ut.

Det sega med röntgen är bara att jag måste åka ut till ett av stadens köpcenter för att göra det. Låter ju helvilt men så ser det ut. Det blir bara så himla bökigt när man är hänvisad till apostlahästarna eller lokaltrafiken. Nåja, det måste ju göras och det innan nästa fredag när jag fick en tid för besök hos doktorn. Typiskt att behöva gå till läkaren första veckan på nytt ställe men jag vill ju gärna ha en tumme som häger med. Och som inte gör så ont att jag vaknar om nätterna. Kapa?

För övrigt har jag så tråkigt på jobbet att klockorna nog stannar snart. Har nästan inga arbetsuppgifter alls att ta itu med och det går inte direkt att gå runt och socialisera heller nu när vi sitter i ett öppet landskap. Men jag kom ju lite senare idag på grund av doktorssamtalet, det fanns en tipspromenad att göra med anledning av Kvinnodagen, jag ska luncha med dottern och fika med AMA-vännen. Sen är det visst några möten också. Så dagen kommer förhoppningsvis gå skapligt snabbt.

Och om jag har tolkat saker och ting korrekt KAN det vara så att jag har vunnit en gratis hyra! Det skulle rädda mej rejält kan jag lova, då behöver jag inte oroa mej för betalningen av Greklandsresan. Men än har jag inte fått någon bekräftelse på att min lilla diktning var den som blev utvald av bostadsbolaget.

Nej, nu ska jag ringa och boka tid för klippning. Måste ju vara mitt bästa jag på måndag. Och jag ser allt lite igenvuxen ut, nackdelen med en kort frisyr. Men jag trivs förträffligt i den så då får det väl bli lite tätare besök hos bästa Kicki istället.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela