Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Vår vår vår!

Publicerad 2016-02-25 12:25:00 i Allmänt,

Det är vår ute! Ja känslan alltså, inte meterologiskt. Helt ljuvligt med sol som faktiskt värmer. Jag har hämtat mina nya terminalglasögon, jag råkade köpa en klänning (till kvällens teaterbesök) och jag har slurkat i mej en Yalla till lunch.

 

Och om mindre än två timmar ska jag avvika från jobbet för at gå till Lillsonens skola på utvecklingssamtal. Underbart! Ja alltså att sluta tidigt och att få en solskenspromenad. Inte för att jag oroar mej för utvecklingssamtalet heller. Han sköter sej unge herrn, det vet jag redan.

 

Annars lufsar väl livet mest på. Jag har två saker jag verkligen, verkligen, verkligen vill lägga pengar på framöver. Siouxsie Sioux och Nina Hagen. Och det får gå även om det blir en magrare plånbok från och med nu. Fr o m tisdag är jag ju ”bara” handläggare igen. Min titel som Teamledare är därmed utsuddad. Lika bra det.

 

Men enligt ryktet kommer det komma ut en tjänst på andra enheten, hit där jag är utlånad nu. Och även fast det är en teamledartjänst tänker jag söka. Det handlar mer om ordning och reda och att få fason på skutan än något annat. Och DET , det vet jag hur man gör!

 

Men i väntan på annat och i längtan efter mer i lön så är jag överraskande nöjd med det jag gör just nu på jobbet. Om man ser till mitt arbete så är det bra om våren, den riktiga, dröjer en smula. Mina beslut behandlar vinterkläder nämligen, och det får vi inte bevilja om det inte är vinter längre. Attans!

 

Nåja, nu är jag upplärd på nya saker här under förmiddagen. Dags att omsätta teorin till praktik. Wish me luck!

Kanske

Publicerad 2016-02-14 15:46:08 i Allmänt,

Kanske börjar nya  medicinens effekter kicka in nu. Kanske är det dom nya arbetsuppgifterna. Kanske är det det återvändande ljuset. Kanske är det träningen som bidrar. Eller helt enkelt en kombo.
 
Oavsett, jag har haft en så fin helg! Och jag har varken sovit bort lördagen eller söndagen. Jag har städat, piffat till mej själv, umgåtts med ungarna, blivit bjuden på mat av dottern, gjort en massa måsten (utan att få psykbryt)  och ändå hunnit andas och må bra. 
 
Tyvärr är det sista veckan med dom nya arbetsuppgifterna, sen är det dax att kliva tillbaka in i gamla rollen igen. Med bra mycket mindre i lön eftersom mitt förordnande strax är slut. Tre år har alltså gått sen jag glädjestrålande hoppade på tåget mot vad jag trodde var guld och gröna skogar. Fan vad fel jag hade då!!
 
Nåja, jag är ju på väg till något. Vad är fortfarande ett stort frågetecken och i ärlighetens namn gör jag inte särskilt mycket för att räta ut det just nu heller.
 
Men det har varit skönt med en paus från min enheten. Att få känna mej duktig och kompetent för ovanlighetens skull. Att få beröm för väl utfört arbete. Nåja... Jag har ju varit med om värre, jag får väl slå näven i bordet om de försöker sätta sej på mej igen. 
 
Nu matlagning och sen... Slapp afton!

Hold me now...

Publicerad 2016-02-07 13:07:40 i Allmänt,

Min skämslåt, Hold me now... Men numera får jag åtminstone inte tårar i ögonen längre  när jag hör den.
 
Klockan är ett, det är söndag och jag fryser om fötterna men orkar inte stänga balkongdörren. Känns som om allting bara upprepar sej. 
 
Men jag la ut en förfrågan på FB om nån vill se Katt på hett plåttak med mej. Och så är det Nina Hagen i april. Jag måste skaffa saker att se fram emot. 
 
Lillsonen är kvar, han hänger i sitt rum och pysslar med sitt. Vet inte alls när han tänker gå hem men skönt att han trivs hemma. Och hans nya täcke som han fick igår var tydligen rena drömmen. Enligt egen utsago har han aldrig sovit bättre.
 
Jag ska snart klä på mej, ta bussen ut till köpcentrat och ta en sväng där i väntan på att dottern slutar jobbet. Sen blir det mat innan vi måste åka hem och tvätta. Skulle vilja träna också men det får vänta till imorgon. Man kan ju inte göra allt samtidigt har jag hört...
 
Och solen skiner! Solen! Skiner! Klart allt känns bättre då!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela