Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Påsk

Publicerad 2017-04-17 11:59:30 i Allmänt,

Vi är inne på den tredje dagen påsk och den vanliga vardagen nalkas. För mej är det tredje dagen ensam hemma utan planer. Jag har alltså inte direkt förtagit mej under ledigheten. 
 
Idag var iofs planen att åka ut till sonen och ta en långpromenad men när det började mulna på och varnas för regn tappade jag sugen. Bli genomblöt ute i skogen och sedan ha en lång bussresa framför sej tillbaka in till stan kändes så där. Särskilt som jag har en till- och från-förkylning i kroppen. 
 
Egentligen BORDE jag lämna hemmet ett tag och komma ifrån röran som råder här men jag har varken lust eller ork. Eller någonstans att gå. 
 
Jag firar helt enkelt annandagpåsk i ensamhet med att byta i kattlådan och rysa över oredan som råder medan jag fortsätter nedräkningen till Kreta. Snart bara en månad kvar! 

Från 27/3

Publicerad 2017-04-02 13:17:45 i Allmänt,

Ont i magen! Inte alls kul och jag vet inte ens vad det beror på. Lite ägglossningskänsla men det kan det ju inte vara. Tror det är alla funderingar omkring jobbet som sätter sej i magen. Jag kanske håller på att värpa fram en lösning på allt?

Sökte i alla fall två nya jobb idag. Time flies och jag måste ju ha ett nytt jobb inom elva månader. Hur stressande är inte det när man vet hur lång tid det tog att få det här?! Dessutom tycker jag att det känns otroligt bekymmersamt att det tydligen är så otrivsamt här att folk antingen blir sjukskrivna eller säger upp sig. Och inga nya söker. Då känns det som att något är mer än lovligt snett. Än kan jag inte påstå att jag märkt av det men man behöver inte läsa mellan raderna alltför noga för att begripa.

Annars har jag haft en förunderligt trevlig helg. Lillsonen kom hem i fredags och på lördagen var huset fullt med fikagäster. Viktigast var så klart den minste. Att få krama om barnbarnet igen är en ynnest. Men så klart trevligt att träffa hans föräldrar också, och mina egna föräldrar med för den delen.

Igår tog jag och dottern bussen ut till Björnön och gick femkilometersspåret i det ljuvliga vädret. Lagom som vi avverkat hela sträckan stod dessutom bussen inne så vi kom snabbt tillbaka till stan igen. Men tydligen hade vi inte gått nog för vi klev av bussen och gick hemåt drygt tre kilometer till. Och ändå har jag inte träningsvärk idag. Det glädjer mej!

Sen kunde väl kvällen ha avslutats trevligare än att ha tvättstugan men det är ju skönt efteråt!

När jag stod och lagade mat, innan det var dags för tvättstugan, ringde min pappa. Han förstår sej inte riktigt på sin telefon så han fickringer lite då och då till mej så först blev jag inte särskilt orolig när han inte sa något men så förstod jag av samtalet jag snappade upp brottstycken av i bakgrunden att han hade krockat. Paniken inte jag fick tag i honom på rikitgt sen och fick veta att bilen nog är skrot men att han mådde bra. Jag blev den som fick ringa mamma och berätta, hon var på kalas och hörde inte mobilen alls. Så jag fick leta upp hennes väninna och försöka den vägen. Usch så snabbt det kan gå fel! Men han gjorde sej inte illa. Tror nästan jag mådde sämst efteråt. Jag mådde illa, hade huvudvärk och blodtrycket drog i höjden. Usch!

Nåja, nu är klockan kvar över tre. Det får nog innebära att jag bara har en timme kvar att jobba. Idag. Jag hade hoppats få sms om att jag har ett paket och hämta. Och så skulle jag vilja ha ett telefonsamtal om att min beställda stjärna har kommit in hos Kung Märta men det verkar hopplöst med båda delarna. Det där med tålamod är verkligen inte min grej.

Nu är det mindre än två månader kvar tills vi åker till Kreta. Jag önskar att jag var ledig fram till dess och att vädret höll i sej som nu och plånboken var välfylld. Men, jag får väl hålla i och streta på. Nu har jag i alla fall bokat in några besök så nu borde jag få lite snurr på saker och ting på jobbet. Jag avskyr det här med att inte ha koll. Ja jag ÄR ett kontrollfreak, men jag jobbar på det.

 

 

Magont

Publicerad 2017-04-02 12:34:31 i Allmänt,

Söndag och klockan är lunch. Solen skiner ute och fåglarna har fått vårknas, det kvittras överallt. Jag är precis klar med tvätten och är fortfarande chockad över att jag skippade sovmorgonen till förmån för tvättstugan. 
 
Jag känner mej rätt duktig måste jag erkänna. Och nästa plan är att dammsuga vardagsrummet. Fattar inte hur det kan bli så dammigt så snabbt men jag tror att jag vet vilka jag ska skylla på (blänger på katterna). 
 
Måste styra upp lite annat idag också. Igår orkade jag inte lyfta ett finger. Vaknade med galen huvudvärk och den vägrade ge sej på hela dagen. Tog till och med en tablett för att mota iväg den. Det enda det resulterade var att jag slocknade. Tyvärr var huvudvärken kvar när jag väl vaknade. 
 
Idag är det magens tur att ha ont, men det vet jag iallafall varför det är. Pengar, pengar, pengar! Åh vad jag önskar att jag hade vunnit en månadshyra! Eller att jag inte låtit mej luras till att boka resan. Aldrig mer boka innan jag har fått ihop pengarna, aldrig. Vete fan hur jag ska få ihop det som saknas. Tyvärr blir ju inte längtan efter resan lika lustfylld i det här heller. Jag är så osmart!!
 
Ja ja. Det är som det är! 
 
Har ont magen över en förstörd tröja också. Inte min och inte mitt fel men ändå... Ser fram emot att snart slippa ansvaret för någon annans tvätt. Även om någon annan (läs dottern) inte har så bråttom att flytta. Hade jag vetat det hade jag krävt hyra av henne även för april. 
 
Men usch vilket gnällo jag är! Det är väl bara att bita ihop och hoppas på det bästa! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela