Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Pratigt

Publicerad 2016-03-31 18:19:00 i Allmänt,

Jag har haft en pratig dag. Inte för att jag ville prata utan för att andra velat prata med mej. Och jag är inte bra på att avsluta ofrivilliga samtal. Jag tycker jag är det men idag blev jag grymt kvarhållen vid två tillfällen så jag får nog omvärdera. 
 
Nu kan jag iallafall sitta här i lugn och ro och hålla truten. Och ikväll har jag inget huvud som bråkar heller. Tack! Igår accelererade huvudvärken så jag till slut bara fick slänga mej i säng. När värktabletterna kickade on var det ren och skär befrielse. Och turligt nog fick jag en god natts sömn. 
 
Jag måste ta itu med räkningarna men jag har skjutit upp det hela dagen. Att anpassa sej till en betydligt lägre lön är inte lätt. Särskilt som det redan haltar så mycket sen sjukskrivningen. Snälla rara högre makter, låt mej komma ikapp! Jag får så ont i magen av pengaoro. 
 
Nåja, räkningarna blir inte färre för att jag skjuter upp betalningen. Och inte blir pengarna på kontot fler. Jag tar mej således i kragen, biter ihop och skrider till verket...
 
 
 
 

Full rulle

Publicerad 2016-03-30 19:44:12 i Allmänt,

Ömsom sol, ömsom regn idag. Men jag trotsade vädret och höll humöret uppe. Och dessutom slutade det regna lagom till vi begav oss iväg ut. Tack! 
 
Fixade nytt körkort eftersom jag äntligen kom mej för med att anmäla namnändringen (stavningen) till Skatteverket. Man får ju numera ta bilden själv i fotoapparaten och jag tror jag tog om fem gånger innan jag gav upp. Lillsonen tyckte alla bilderna blev bra, han är bra snäll han. Jag såg bara fulhet!
 
Sen Pantbanken (det är ett dyrt "smyckeskrin"!), inpackning till håret på H&M och påfyllning av busskort. Kändes som att betalkortet gick varmt. På sista stoppet på listan gick jag dock bet. Inga biljetter till spelningen jag ska gå på fanns att köpa. Det är inte slutsålt men den ansvarige hade inte varit in och fyllt på än. Gah, avskyr när saker inte går min väg!
 
Lillsonen ville gå till gamla kyrkogården och leta efter en grav som tillhör hans sedan länge döda släktingar. Himla fridfullt att traska omkring och läsa på gravstenar av olika storlekar och form. Vi hittade inte släktstenen tyvärr men vi får leta en annan gång. 
 
En liten sten berörde mej mycket, den var rest till minne av en liten flicka som bara blev tre år i början på 1900-talet. 
 
Hemma lagade jag mat, diskade, målade krukor och målade naglar. Nu tänker jag inte göra mer idag! Eller ikväll snarare... Jag tänker bara sitta här där jag sitter. Filosofera över varför jag gillar träd (Lillsonen anmärkte idag på att jag verkar gilla träd och det gör jag. Men varför?) Jag ska klappa mej själv på axeln också, idag har jag endast druckit två klunkar cola. I övrigt har inget sött alls trillat in i min mun. Jag kan ju bara jag vill!
 
Har dessutom reserverat ett par böcker om sockerberoende från biblioteket. Kanske kan jag få nåt tips. Just nu funderar jag över om dagens huvudvärk hänger ihop med avsaknaden av sött. I vilket fall har den hängt med hela dagen. Som om det inte räcker att axeln ständigt gör sej påmind! 
 
 

Glömska

Publicerad 2016-03-29 21:15:00 i Allmänt,

Idag strilade regnet ner och jag var tvungen att ta mej ut. Typiskt! Och det är så värdelöst att vara så väderpåverkad. Sol och jag går i taket av glädje, regn och jag släpar mej fram...
 
Nåja, jag är ju faktiskt inte gjord av socker så jag kom fram i ett stycke till sjukgymnasten. Eller fysioterapeuten som hon ska kallas numera. 
 
Hon klämde och kände och vinklade armen på olika sätt. Och med hjälp av ultraljud så kunde hon konstatera att det sitter en stor förkalkning på en sena och efter det fyndet konstaterade hon att jag är väldigt smärttålig. Ja, man har inget för att sjåpa sej! 
 
Nåja, jag ska ta det LUGNT med armen. Förhoppningsvis tar kroppen hand om förkalkningen själv. Jag ska inte görs något som gör ont. Ingenting! Och så ska jag se om jag verkligen kan jobba igen den 7:e. Hon såg mest skeptisk ut. 
 
Ja ja, sen åkte jag hem för att tvätta men det glömde jag totalt bort på vägen hem. Skumt! Jag kom på det två timmar försent. Dottern var ju iochförsig iväg och körde truck i Falun men jag hade ju kunnat köra lite med Lillsonen. Nåja, jag får väl tvätta någon annan dag. Men det är konstigt hur något bara kan falla bort under en bussfärd. 
 
Storsonen kom över en sväng och hälsade på, han ville veta hur man deklarerar och sen skulle han hämta sitt påskägg. Det som han inte ville äta upp fick tyvärr jag. 
 
Jag tänkte jag skulle dra ner på socker nu. Och det är ju lätt när man är en godisråtta och det finns godis tillgängligt. Men jag har inte druckit en enda klunk cola idag iallafall. Man ska glädjas åt det lilla! Men jag har insett att om jag ska vara nöjd med min kropp på 50-årsdagen lär jag sätta fart nu. Jag är en uppskjutare av rang!
 
Dax att sova! Imorgon är det också lite att fixa med. Men då tänker jag inte gå upp halv åtta som idag!!
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela