Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Överhettning

Publicerad 2015-12-29 20:17:33 i Allmänt,

Idag bjussade föräldrarna på mat och det är ju alltid lika trevligt att slippa bry sin arma skalle med matfunderingar så... Vi kom samtidigt som syrrans son och min stora son var redan på plats. Syrran och hennes man kom strax efter. Trevligt på alla sätt och kålpudding är ju alltid kålpudding men... Gamla människor fryser tydligen oerhört. Iallafall mina gamlingar. Elementet i köket var så hett att det knappt gick att nudda (fattar inte ens hur de lyckas få upp värmen till såna nivåer!). Jag satt INTILL elementet. Och jag är INTE en frusen person. Jag tror halva jag försvann där. Tyvärr var det inte fett som rann av mej dock...
 
Och som om inte värmeslaget i sej var nog så hade tydligen pappa vaknat på fel sida imorse. Vi hann knappt äta upp innan han ryckte tallriken och travade in disken i maskinen. Kändes ju otroligt välkomnande!
 
Nåja, vi åt och drack och pratade och sen var det en välsignelse att bege sej ut i kylan igen. Tvättstugan väntade och har man väl lyckats boka en tid gäller det att värna om densamma. 
 
Så nu snurrar tumlaren och i torkrummet går fläkten för fullt. Men av mängden tvätt att döma kan man tro att vi numera är utövande naturister i den här familjen. Å andra sidan, det har ju varit mycket pyjamasläge och detta enbart varvat med mjukisbyxor. Då blir det inte så mycket tvätt. Skönt!
 
 

Snöfall

Publicerad 2015-12-27 18:12:00 i Allmänt,

Det är kolsvart ute men om man tittar på gatlyktan utanför så ser man att snön faller. Och den faller rejält. Bring it on bara så jag slipper mer tjat om det iallafall. Jag behöver ju inte gå ut om jag inte vill!
 
Idag sov jag ända till halv tolv! Fick en smärre chock när jag vaknade. Både av klockan och av kattnyllet som var det första jag såg. Jag gillar inte när folk stirrar på mej när jag sover. Och ja, mina katter är folk! Men de är inte som folk. Och det är ju sällan folk heller...
 
Och innan jag ens fått frukosten på bordet kom Herr X på besök. Tur att han är van att se mej i olika prekära situationer annars hade väl min yrvakna och rufsiga figur skrämt slag på honom. 
 
Lillsonen ville shoppa för julklappspengarna så jag fick en promenad på köpet. Och Donken fick stå för utfodringen. På hempromenaden började det snöa men vi hann hem innan det värsta drog igång. 
 
Nu är det samma läge som alltid på sistone känns det som. Slappläge! Plus filt! Jag fryser... 
 
Ska fortsätta med min Ranehagsbok nu när Haag--boken är plöjd. Har roat mej med Aftonbladet och hundra bilagor fram till nu. Skönt att få läsa i lugn och ro. Om man bortser från att Lillsonen snart pratar hål i huvudet på mej med Star Wars-fakta.
 
Läste nyss mitt årshoroskop i söndagsbilagan. Ljust på alla punkter även om singellivet verkar bestå. Men ny karriär, bättre ekonomi, nytt boende och nya vänner är inte fy skam. Jag hoppas det stämmer, jag har ju läst detsamma på flera ställen. Tror bara att jag helt enkelt bestämmer mej för att tro på det. Tron kan försätta berg!
 
 
 
 

Dopparedagarna

Publicerad 2015-12-26 18:29:32 i Allmänt,

Det är annandagens kväll och plötsligt är dom tre juldagarna puts väck. Väntar på att yngste avkomman ska kliva in genom dörren. Troligtvis salig efter dagens bio med pappan. Tänk att ett rymdäventyr kan fascinera så...
 
Storbarna mötte jag vid tåget tidigare idag när de kom hem efter julfirande hos farfarn och plastfarmorn. Sonen tog bussen hem till landet direkt medan jag och dottern vågade oss på en sväng på stan. 
 
Jag använde presentkortet jag fick i julklapp och kom hem med två klänningar från Indiska. Inte rea så klart men det utbudet var magert i år. 
 
Sitter i fåtöljen och gäspar stort. Redan! Igår när jag var ensam hemma och larvade runt i pyjamas hela dagen tog jag en tupplur. Men att snarka en sväng runt halv sju på kvällen känns lite sent.
 
Vilken partypingla man är, toktrött vid halv sju en lördag fast man vilade och slappade hela fredagen...  Jag skyller på fullmånen. Han vill ju inte riktigt låta mej sova. Eller så var det ovanan att vara ensam hemma som fick mej att vakna flera gånger i natt. 
 
För övrigt njuter jag av vetskapen om att semestern knappt har börjat! Men det känns sorgligt att inte ens ha fått en halvdan inbjudan till nyårsfirande från nåt håll. Nu är väl min inställning till nyårsbaluns rätt känd men... Tror mer här att det handlar om att det är tunt i vänskapsledet. Väldigt tunt! 
 
Jag måste styra upp mitt liv!
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela