Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Snart november

Publicerad 2016-10-31 10:20:45 i Allmänt,

Men vart tar tiden vägen? Sista dagen i oktober, jag tror jag mentalt är kvar i början på september fortfarande. Men det är ju bara att hänga med, tid och väder kan man ju inte göra något åt.

På tal om väder ska det tydligen regna både idag och imorgon och på onsdag kommer snön. Än har ingen nederbörd börjat falla dock och soluppgången imorse var magisk. Men ändå, jag tog bussen till jobbet i tron att vi hade morgonmöte. Det hade vi inte, chefen har tydligen semester hela veckan. Jaha, så var det med det. Jag borde kompensera med att ta en promenad hem men då har jag bråttom åt det hållet istället, matleverans från ICA vid fem. Alltid är det nåt! Då återstår en PW på kvällen och kanske, kanske kan jag övertala mej själv till det. Jag lyckades igår!

Jag vill också ha semester den här veckan, höstlov och allt. Eller läslov ska det visst heta numera. Tror jag. Tänkte messa Lillsonen imorse och fråga om vi skulle ha promenadsällskap som vanligt men eftersom jag var sen och valde buss hoppade jag över det. Kom på sen, väl på bussen, att han ju är ledig hela veckan. Kanske inte hade varit så poppis om jag väckt honom med ett helt onödigt mess?

Det känns som om hälften av alla kollegor ska iväg på semester just nu. Och det är inga korta resor, Bali och Mexico och Gud vet allt. Nu var det ju flera som började jobba i våras och som inte hade några sommarsemestrar och så men ändå… Jag missunnar inte dom, jag önskar bara jag också kunde!

Framförallt har jag lite dåligt samvete för att sonen inte har någon förälder ledig i veckan. Någon som kan hitta på något skoj med honom. Å andra sidan, han har ju en pappa också. Och han har inte haft semester på Gud vet när…

Nåja, det är ju åtminstone arbetstidsförkortning med halva fredagen. Man får glädjas åt det lilla. Och Lillsonen kommer hem redan på torsdag. Eventuellt blir det bara han och jag i helgen. Mysigt! Storasyster ska iväg och fira småsyskon i Tyresö och sen vidare till kompisen i Linköping om allt går som det ska.

Dessutom ska vi hinna besöka gravarna och tända ljus och så har jag min guidekurs imorgon. Och hippieloppis på lördag. Jag som tänkte att det var en lugn vecka.

Tur jag fick lite ny energi i fredags, jag behövde det!  

Festligheter

Publicerad 2016-10-29 12:27:00 i Allmänt,

Dagen efter kvällen före och jag är så glad att jag gick på jobbets Halloweenfest! Min hippieoutfit blev nästan som jag tänkt mej och jag fick mycket uppskattning. Men nåt pris vann jag inte, det gick till min kollega som var utklädd till pruttkudde. Och det var hon onekligen värd! 
 
Jag dansade, skrattade mej öm i kinderna, minglade, åt och drack öl och hade en grym kväll. Vid halv tolv var jag nöjd och belåten och gick ner på stan och tog bussen hem. 
 
Stannade och tog lite bilder på gamla kyrkogården på vägen och på Domkyrkan. Sen var det skönt att sätta sej på en varm buss och åka hem. Instagrammade lite innan jag slocknade. 
 
Förutom att kroppen protesterar lite idag mår jag strålande. Slutsatsen är att jag behöver komma ut och socialisera mer. 
 
Kroppen ja, ett kapitel för sej. Alldeles för mycket av gel sorts jobbställning den här veckan har tagit ut sin rätt. Axlarna skriker ont och skickar signalerna vidare upp i huvudet och ner i svanken. Det gör ONT! hela tiden... Det enda som hjälper är spikmattan. Tack och lov! 
 
Gick hem tidigare igår, la mej på spikarna och somnade. Kändes mycket bättre när jag vaknade. Men jag drömde skumt, någon visste hur man skulle undvika att snarka när man sover. Men jag avböjde metoden. Svarade snorkigt att jag minsann VILLE snarka, för jag vill höra att jag sover. Dumt! 
 
Nu spikmatta, sen duscha och sen får man se.  Planen var bio med dottern men det verkar bli en annan dag. 
 
 

Snällhet

Publicerad 2016-10-27 10:46:49 i Allmänt,

Det känns som att snäll och trevlig är något som det inte är riktigt fint att vara. Men det är såna människor jag gillar bäst, framförallt snälla. Världen är tillräckligt hård ändå, det behövs inte fler som beter sej buffligt också.
 
Hittills idag har jag faktiskt varit riktigt lyckligt lottad med snällhet. Först träffade jag favoritfastighetsskötaren i sophuset och han hälsar alltid glatt, dessutom var min 88-årige favoritgranne där. Förra hösten tyckte han att nu var det väl banne mej på tiden att jag hittade en bra karl som kunde värma mej! Idag tyckte han att jag skulle ge honom en femma för att få kasta soporna. Jag avböjde!
 
Vid busshållplatsen var det en kvinna som sa good morning när hon kom och som dessutom bad mej gå på bussen före henne eftersom jag väntat längre på den. Hur omtänksamt liksom?
 
På jobbet har jag haft föredragning av mina ärenden med min BF och det gick som en dans. Jag har betat av en massa småsaker som gör att jag kan lägga saker på vänt och låta dom jobba för sej själkva. En rar kollega kom in för en pratstund och en annan rar kollega kom och talade om att en av mina klienter blivit så glad att hon grät när hon fick klart för sej att jag beviljat hennes barn uppehållstillstånd i Sverige efter lång väntan. Fortsätter resten av dagen i den här andan är jag mer än nöjd.
 
Dessutom fick Lillsonen skjuts av kompisens pappa till teatern så jag behövde inte oroa mej för att han skulle gå vilse heller. Skönt!
 
Dessutom gillar jag att ha en hel del att göra, och det har jag nu. Äntligen slipper jag sitta av mina arbetsdagar. Det är molnigt på himlen men ljust och jag har lyckats byta bort mitt eftermiddagspass med telefonen imorgon och slipper alltså stressa när jag ska hem och få på mej maskeradkostymen. Och kostymen är nästan klar dessutom.
 
Livet kan vara gott att leva, i alla fall om man betänker alternativet!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela