Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Slask!

Publicerad 2015-11-30 06:58:00 i Allmänt,

Jätten Gor... Nej, stormen Gorm verkar ha dissat oss i natt och det är jag honom evigt tacksam för. Ogillar blåst och hatar stormvindar. Gillar inte snö heller men det har vi fått ändå. Vädergudarna skiter nog högaktningsfullt i vad jag gillar och ogillar. 
 
När jag vaknade vid tre i natt var det dock rätt vackert när snön låg kvar på träden. Nu ser det mest slaskigt ut. 
 
Måndag, sista dagen i november, möten på jobbet och allmänt trist. Jag vill hellre stanna här! Tindrande advensstjärnor, glögg, pepparkakor och lussekatter. Men det ger ju ingen utdelning i lönekuvertet så jag går väl då...
 
Dessutom är det brist på både lussekatter och pepparkakor här. Illa! Men i afton kommer den beställda maten från Ica, tror jag köpte en liten burk pepparkakor iallafall.  
 
Tänk vad bra det vore om det låg en sanning i att man blir snäll av pepparkakor. Oj vad jag skulle bjussa folk på kakor då! Förstår fortfarande inte varför folk har lättare för att vara otrevliga än snälla. Ilska tar ju alltid mer energi än glädje. 
 
Men kom ihåg, det är dom som är dom konstiga, det är jag som är normal!
 
 

Spöregn

Publicerad 2015-11-29 11:02:00 i Allmänt,

Regnet vräker ner så mina vaga julmarknadsplaner har tagit tvärstopp. Det är första advent och det lyser inte en enda stjärna i mins fönster ännu. Det tror jag aldrig har hänt tidigare. Vet inte om det är läge för oro eller applåder. 
 
Det är lite nackdelen med att lära om, göra rätt. Jag blir alltid osäker på om jag gör rätt eller om det annorlunda beteendet innebär nåt annat. När jag blev sjuk tog det ju tid att verkligen fatta det. Tror inte jag accepterade det förrän ett halvår in i sjukskrivningen. 
 
Nåja, jag ska pynta idag. Behöver inte ens gå ut i regnet för att komma till källarförrådet. Och jag har ju trots allt satt ljus i adventsstaken. Vita kronljus med glitter minsann. Tänk vad man kan hitta på GeKås! Efteråt var både jag och katten glittriga, tjusigt ska det vara. 
 
Gårdagskvällens jobbiga känslor har sjunkit undan lite men gråthuvudvärken kom så klart som ett brev på posten. Jag tänker ligga lågt nu, det blir bara fel iallafall när man försöker hjälpa någon som redan VET hur saker och ting ligger till. 
 
Nu är klockan elva, frukosten är avklarad och det är dax att torka kattspya innan stjärnjakten inleds. 
 
 
 

Somt föll i god jord, som föll på hälleberget...

Publicerad 2015-11-28 19:44:00 i Allmänt,

Livet är väl ett jävla upp och ner hela tiden. Höga berg och djupa dalar, dolda fallgropar och försåtsminerade kurvor. Vad är det för fel att ta sej fram tryggt och lugnt på en gammal landsväg? 
 
För en timme sedan satt jag här i förnöjt lugn och nu sitter jag och försöker få tårarna att sluta trilla. Storsonen ringde ch meddelade barnbarnsbesök till helgen före jul. Jag tänker inte ens försöka beskriva lyckokänslan som fyllde varenda cell i kroppen. 
 
Sen kom nästa samtal, jag fick veta att ett mail jag skrivit som ett slags sista utväg visats upp (efter att resan hit blev bestämd) och nu var jag plötsligt en ond människa. Nu vet jag varken ut eller in... Men jag vet att ond eller elak, det är jag verkligen inte.
 
 Man kan ha hur gott syfte som helst, vill folk missuppfatta så kan allt vridas till. Men jag vet hur jag menar! Och min omtanke omfattar dom alla tre. Synd bara att den som överlämnar budskapet väljer att göra det just nu och med något slags skevt syfte (min tolkning...). 
 
Jag hoppas tiden läker alla sår och att det går i turbotakt så jag får titta in i dom tindrande barnaögonen snart. Jag går på riktigt sönder inuti. Något jag inte vet om jag klarar av en gång till...
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela