Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Flyttrapport

Publicerad 2017-02-28 10:37:52 i Allmänt,

Igår var första dagen på nya stället med jobbet, konstigt nog kom vi in och det mesta funkade. Ja förutom smådetaljer som att toaletterna blev översvämmade efter några timmar, att våra stolar som vi märkt upp så duktigt plötsligt blivit av med märkningen och stod huller om buller, att sekretesslådorna är kvar på gamla stället och lite sånt där.

Det som förvånar mej mest är tystnaden! Jag trodde ju att det skulle vara bra stökigt och bullrigt att sitta i kontorslandskap och att jag inte skulle få något alls gjort men det är faktiskt tystare här än det var på gamla stället där jag hade eget rum. Eller eget, vi delade ju men känslan var ju att som gammal i i gården är rummet mitt, men du kan få sitta här du med!

Problemet just nu är väl mest det att jag saknar arbetsuppgifter. Det jag hade tänkt roa mej med igår och idag blev klart redan igår. Frågan är då, vad gör jag nu? Min TL är dessutom sjuk så där finns ingen hjälp att få.

Jag har tagit semester resten av veckan och hade ju hoppats på att dottern skulle få lägenheten vi var och tittade på i förra veckan men så blev det inte. Hon hade isåfall kunnat flytta in imorgon redan. Men, så blev det inte så vi får väl avvakta en stund till. Jag kommer säkert hitta annat än flytt att roa mej med dom här tre dagarna. Lillsonen har ju sportlov. 

Och sen är det bara en vecka kvar innan jag lämnar det här stället för gott. Det känns inte direkt som att det är på riktigt än, men det kommer väl. Gladfjärilarna svirrar i alla fall fortfarande runt i maggropen och jag är helt säker på att jag tagit rätt beslut. Och nu när jag börjat med antideppen igen och mår stabilt så orkar jag glädjas åt saker igen. Underbart!

Och jag känner mer och mer att jag har koll på allt nu också. Förutom var det alltid något som krisade men med lite hjälp av omtänksamma vänner har jag lyckats ta rodret på flera plan. Bara den som själv varit helt vilse vet hur skönt det är när man finner stigen igen.

Sen har jag taskigt tålamod, jag vill att allt ska bli bra genast men okej… det får väl lov att ta lite tid. På flera plan.

Fick brev från Kron-Olle igår igen. Blev alldeles kall i magen för jag trodde att jag hade missat något som jag inte ens visste om. Men han vill ha en spänn av mej nu, så det är väl bäst att jag skyndar mej att betala. Men jag klarade av att skratta åt eländet, och det är ett fall framåt.

Nu ska jag sätta mej ner och läsa tråkig text om nya lagen. Dels är det tråkigt skrivet (kanske inte helt oväntat då det handlar om en lag) men dels är det tråkigt för det är bara en massa undantag som urholkar den egentligen meningen med lagen. Nåja, snart är den inte mitt bekymmer längre. Jag har en ny lag att plugga in.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela