Bakelser & Bajskorvar

Från det ena till det andra...

Valborg

Publicerad 2016-04-30 21:56:44 i Allmänt,

Har varit på Valborgsfirande med sonen och hans pappa. På samma ställe som alltid. Men något slags generationsskifte verkar ha infallit för det var ont om bekanta ansikten. Inte för att det gör nåt. Brasan i sej var dock ett fiasko, den vägrade ta sej så efter tjugo minuter valde vi att gå. 
 
Jag tog kort på vitsipporna i backen, handlade mjölk, sa hej då till sällskapet och gick hem. Nu sitter jag här i halvmörkret och lyssnar på två snarkande katter och fryser om tårna. 
 
Lillsonen är hos sin pappa, dottern ute på valborgsgalej och jag önskar nästan att jag hade tackat ja till festen i Uppsala som jag fick en inbjudan till. Men fegisen i mej sa nej tack så som vanligt sitter jag hemma solokvist. Och då antar jag att jag även försätter min chans att beklaga mej. 
 
Ska snart krypa ner under täcket och ägna mej åt min inredningstidning. Drömma mej bort i tanken till nytt boende och gärna en liten kolonilott. Förhoppningsvis slutar de smälla smällare snart också. 
 
Och förhoppningsvis så väcks jag inte i ottan av den ihärdiga hackspetten som hängt omkring här hela dagen och knackat hål i träden. 
 
Oh, plötsligt kom jag på att jag ju har semester! En hel vecka t o m. Balkongen och fönstren ska fixas. Det här kommer bli finfint!
 
(...men jag känner mej ändå väldigt ensam...)
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela